NOVO! Mobilni ortodontski aparatić s bravicama i žicom Split

Mobilna ortodontska naprava s bravicama i žicom

Odrasli pacijenti zahtjevaju da im se ortodontska naprava što manje vidi ili da je mogu, po potrebi, skinuti. Labijalna fiksna ortodontska naprava je zlatni standard u ortodontskoj terapiji jer pruža mogućnost ortodontu da učinkovito izvede sva potrebna pomicanja zuba.
Lingvalna ortodontska fiksna naprava nije vidljiva ali pacijenta treba informirati da izaziva puno više problema u žvakanju, oralnoj higijeni i govoru. U zadnje vrijeme, kao ustupak pacijentima da se naprava što manje vidi i da se može skinuti, na tržištu su se pojavili tzv. aligneri, setovi od dvadeset-trideset prozirnih udlaga koje pacijent u vremenskim intervalima mjenja i skida samo kada žvače. Te naprave su bile zamišljene za manja pomicanja prednjih zuba i imaju usku zonu primjenjivosti i trebali bi ih indicirati i koristiti samo ortodonti ali smo svjedoci da terapije tim napravama provode i klinički netrenirani doktori dentalne medicine. Pacijente koji pristanu na takav oblik terapije treba informirati da samo fiksna ortodontska naprava može pomicati zube u svim dimenzijama, a da aligneri, bez da se na zube nalijepe kompozitni dodatci koji će služiti da bi se zub mogao učinkovitije pomicati, takve pomake zuba ne mogu proizvesti.

Najnovija ortodontska tehnika je kombinacija fiksne ortodontske naprave i alignera i spaja učinkovitost labijalnog žičanog luka fiksne ortodontske naprave, koji je najučinkovitiji kada se nalazi u žlijebu ortodontske bravice, i mogućnost da se takva „fiksna“ naprava može skinuti. Prednost ovako dizajnirane ortodonske naprave ispred alignera je da se ne mora nositi u danu koliko i aligner nego od 8-15 sati ovisno o intezitetu pomicanja zuba i da je moguće dobiti određena pomicanja zuba bez da se na njih moraju lijepiti kompozitni ispuni koji ostaju na zubim tijekom cijele terapije. Pacijenti mogu napravu skinuti po potrebi i jednostavno je postaviti natrag na zube.

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/